SAN Benzoylperoxide 10% hydrogel - 30 gram


Uit het assortiment

Melden bij beschikbaarheid

Benzoylperoxide is het werkzame bestanddeel van deze gel. Benzoylperoxide weekt de bovenste huidlaag los en remt de ontstekingsverschijnselen. Ook remt het de groei van bacteriën die het ontstaan van puistjes versterken. Tijdens de behandeling kunnen de puistjes in omvang en aantal afnemen.

Waarvoor?

Ter bestrijding van jeugdpuistjes. Acne is de officiële naam voor jeugdpuistjes. Het is een ongevaarlijke, maar vervelende aandoening die vooral pubers treft. De puistjes zijn verstopte, soms ontstoken talgkliertjes. Ze zien er uit als kleine bobbels met een witte of een zwarte punt, als rode puistjes en als rode puistjes met een witgele kop.

Voor wie?

De gel met benzoylperoxide is voor zowel jongeren als volwassenen bestemd.

Hoe te gebruiken?

  • Was de huid met lauw water en breng de gel 's avonds dun aan op de aangedane huid. Niet inmasseren! Was de gel 's ochtends af.
  • Als deze behandeling goed wordt verdragen kun je na enkele dagen de gel twee maal daags aanbrengen. De tweede keer doe je dat ’s ochtends, nadat je de huid met lauw water hebt gewassen.
  • Als je een gevoelige huid hebt, of als je denkt dat er kans is op bijwerkingen – bijvoorbeeld omdat je ook andere middelen gebruikt – probeer de gel dan eerst op een klein oppervlak uit. Bijvoorbeeld achter het oor of op de binnenkant van de onderarm. Gebruik de gel niet als er binnen 24 uur uitgesproken roodheid optreedt.

Waar moet je op letten?

  • Vermijd contact met de ogen en de mond. Gebeurt dat toch, spoel dan direct en ruim met water.
  • Gebruik de gel niet op beschadigde huid en voor, tijdens of na zonnebaden.
  • De werkzame stof kan gezichtshaar en textiel bleken.
  • Als je bijwerkingen vermoedt, stop de behandeling en vraag apotheker of huisarts wat te doen. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld jeuk, zwellingen of vochtafscheiding.
  • Vraag je arts om advies als je behandeling lang wilt doorzetten.

Let op! Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Het duurt over het algemeen enkele weken voordat je zichtbaar resultaat mag verwachten. In het begin van de behandeling kan de huid rood en schilferig worden. Is het iets te sterk voor je huid, probeer dan de mildere gel van 50 mg/g met benzoylperoxide.

Buiten bereik en zicht van kinderen houden.
Niet bewaren boven de 25 graden Celcius.
Bewaren in de originele verpakking.  

Wij bevelen ook het volgende aan:


Blader ook door deze categorieën: Acné, Huid