Vergiftigingen

In geval van acute orale vergiftiging of een overdosis geneesmiddelen moet onmiddellijk contact opgenomen worden met een arts of het anti-gifcentrum (het antigifcentrum is gevestigd in België en ook vanuit Nederland 24-7 bereikbaar, telefoonnummer 0032 70 245 245). Volg de instructies precies op zoals deze worden gegeven! Norit Carbomix-suspensie dient in de meeste gevallen onmiddellijk toegediend te worden, in overeenstemming met de ontvangen instructies. 

Norit Carbomix is een middel dat de opname van giftige stoffen kan verminderen. Het kan verstandig zijn om Norit Carbomix in huis te hebben als u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft, in geval van nood. Berg medicijnen en gevaarlijke stoffen altijd zorgvuldig op buiten het bereik en zicht van kinderen!

Algemeen:

  • Bijtend gif​ ingeslikt​: NIET laten braken, WEL 2-3 glazen water drinken​
  • Niet bijtend gif: SNEL laten braken, NIET laten drinken
  • Petroleumproduct: NIET laten braken en NIET laten drinken

​Zoek in alle gevallen zo snel mogelijk contact met een arts, eerste hulp of het antigifcentrum! Bewaar indien mogelijk de verpakking van het product dat is ingenomen. Mogelijk bevat deze informatie welke voor uw zorgverlener van belang is!


Weergave per pagina
Sorteren op