Natriumcromoglicaat oogdruppels 20 mg/ml TEVA - 10 ml

Momenteel niet voorradig

Melden bij beschikbaarheid
4,53
1 ml = € 0,45
1 ml = € 0,45

Natriumcromoglicaat oogdruppels 20 mg/ml worden gebruikt bij een ontsteking van het bindvlies van het oog door een overgevoeligheid voor een bepaalde stoffen (allergische conjunctivitis). Uw ogen kunnen jeuken, branderig aanvoelen en tranen. De oogleden zijn gezwollen, het oogwit is rood en licht kan slecht worden verdragen.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit geneesmiddel? Aangezien Natriumcromoglicaat oordruppels 20 mg/ml het conserveermiddel benzalkoniumchloride bevatten, wordt het dragen van zachte lenzen afgeraden. 

Waarschuwingen: Benzalkoniumchloride kan oogirritatie veroorzaken. Voorkom contact met zachte contactlenzen. Verwijder contactlenzen voor het toedienen van de oogdruppels en wacht tenminste 15 minuten voor het terugplaatsen. Benzalkoniumchloride kan zachte contactlenzen doen verkleuren. 

Hoe gebruikt u dit middel? Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dit heeft verteld. Twijfelt u aan het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen is vier- tot zesmaal daags één tot twee druppels in elk oog of volgens voorschrift van de arts. 

 

Lees voor gebruik de bijsluiter!

Wij bevelen ook het volgende aan:


Blader ook door deze categorieën: Allergische klachten, Oogklachten