Sanias Xylometazoline HCL 1 mg neusdruppels (vanaf 12 jaar) - 10 ml

Momenteel niet voorradig

Melden bij beschikbaarheid
2,90
1 ml = € 0,29
1 ml = € 0,29

Xylometazoline neusdruppels kan worden gebruikt bij een verstopte neus. Gebruik deze neusdruppels niet langer dan 7 dagen omdat u anders verslaafd kunt raken aan dit geneesmiddel.

Dosering
Kinderen vanaf 12 jaar: de dosering bedraagt 1 tot ten hoogste 3 maal per dag 1 druppel van 1mg/ml in ieder neusgat.

Te gebruiken bij
U gebruikt de neusspray wanneer u of uw kind last heeft van een verstopte neus.

Niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van de neusspray. Wanneer u of uw kind kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan is het raadzaam een arts te raadplegen voordat u deze neusspray gaat gebruiken.
 
Waarschuwingen en voorzorgen
· Contact met de ogen vermijden. Waneer u weet dat de gebruiker lijdt aan een verhoogde oogboldruk (glaucoom) dan dient u voorzichtig te zijn met het gebruik van deze neusspray.
 
· Zoals met andere geneesmiddelen, die zwelling van de het neusslijmvlies doen verminderen, mag deze neusspray niet gedurende langere tijd aan één stuk door gebruikt worden. Wanneer er na een week geen verbetering optreedt, dient u alsnog contact op te nemen met uw arts. U mag de aanbevolen dosis niet overschrijden
 
· Zoals bij andere soortgelijke middelen kan de neusspray bij daarvoor gevoelige personen slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Raadpleeg uw arts als dergelijke verschijnselen hinderlijk worden
 
· Wanneer u weet dat u of uw kind lijdt aan verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten of een ziekte van de schildklier, moet u voordat u xylometazoline gaat gebruiken eerst uw arts raadplegen.
 
Overdosering
Wanneer u per ongeluk te veel neusspray gebruikt heeft, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts of apotheker. Laat hem de verpakking of de patiëntenbijsluiter zien. Hij kan u dan verder op de juiste manier behandelen.
 
Bijwerkingen
U kunt last krijgen van een brandend gevoel in de neus en keel, plaatselijke irritatie van de slijmvliezen of een droog neusslijmvlies, misselijkheid en hoofdpijn.
 
Soms kan het voorkomen dat na enkele dagen gebruik een tegengestelde werking optreedt, waardoor de neusverstopping en vochtafscheiding uit de neus juist weer toenemen.
 
Personen bij wie neusdruppels of neussprays, met xylometazoline, bijzonder sterk werken, kunnen last krijgen van hartkloppingen. Ook zijn overgevoeligheidsreacties en voorbijgaande problemen met het gezichtsvermogen gemeld.
 
Wanneer er zich een bijwerking voordoet, moet u stoppen met het gebruik van xylometazoline. Raadpleeg indien nodig uw arts of apotheker. Indien u te maken krijgt met bijwerkingen, die hierboven niet genoemd worden, dan wordt u verzorgd uw arts of apotheker hiervan op de hoogte te stellen.

Wij bevelen ook het volgende aan:


Blader door deze categorie: Neus- en oorklachten